varningsikon

2020-03-27

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Arbetsmarknadsinsatser

Arbetsmarknadsenhetens fokus är att stötta dig att bli självförsörjande. Vi erbjuder våra kunskaper och kontakter till dig så att du kan komma vidare på arbetsmarknaden.

Vi vänder oss till dig

  • Som vill ha stöttning med en strukturerad ingång i arbetslivet.
  • Som vill bli självförsörjande.

Hur får du insatserna?

Det är vuxenenheten/försörjning på socialförvaltningen och arbetsförmedlingen som beslutar om ett uppdrag ska skickas till arbetsmarknadsenheten. Under ett eller flera samtal pratar vi sedan om dina möjligheter att få ett arbete och vilket stöd du kan behöva på vägen dit. Tillsammans kommer vi fram till vilken arbetsmarknadsaktivitet som du ska delta i.

Vi erbjuder följande insatser

När du ska börja din arbetsmarknadsaktivitet får du träffa personal på någon av nedanstående arbetsställen. Läs mer om vilka alternativ som finns och vad de erbjuder för arbetsmarknadsinsatser:

Vi har ett väletablerat samarbete med många arbetsplatser både inom privat och kommunal verksamhet i Varberg. Vi samarbetar även med studie- och yrkesvägledare då vägen till ett arbete kan gå via studier.

Stöd utifrån dina behov

Tillsammans gör vi en handlingsplan som bygger på dina mål och idéer. En medarbetare från oss finns för dig som stöttar och coachar dig under din period hos oss.

Du kan delta i gruppverksamhet och få hjälp att skriva CV, personligt brev samt utbildning i att söka arbete i vår jobbsökaraktivitet. Du har även tillgång till enskilt jobbsökande via annonser och dator.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om vad vi har att erbjuda på arbetsmarknadsenheten.

ikon

Kontakta oss

Ingemar Andersson

Arbetsplatskultur

0702-88 19 08


Therese Vidlycke

Praktikplatser inom Kommunal verksamhet

0721-51 61 50


Per Bånghäll

Introduktionskurs

0705-66 49 08

ikon

Självservice & blanketter