Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-08-21

Barnfestivalen

Barnfestival med sjöjungfrufest, youtubers och ett riktigt stort disco

Den 6–9 september blir det Barnfestival i hela Varbergs kommun! Festligt och färgglatt för hela familjen med aktiviteter i Varberg centrum och på många andra orter i kommunen.
Festivalen inleds på torsdag och fredag 6-7 september med firande på förskolor och skolor runtom i Varbergs kommun. På lördag 8 september blir sedan programmet bredare när Barnfestivalen drar igång på allvar.
I programmet går det att hitta allt från ett lekfullt och konstnärligt tivoli, ponnyridning, dans och fotboll till cirkusworkshop, dockteater och opera. Simstadion bjuder till sjöjungfrufest, med stjärtfenor att låna. På Varbergs teater kan man lyssna till Emil och Daniel Norberg – youtubers med flera miljoner visningar som kommer att berätta hur de gjort för att bli stora på Youtube och om arbetet bakom kulisserna. Alltihop avslutas med ett stort disco i hamnen på söndagen med Barnkanalens Amelie Nörgaard.
Barnfestivalens program är resultatet av den dialog med nästan 300 barn i Varbergs skolor och förskolor som genomfördes under hösten 2017. Då frågade man barn från förskolan och upp till klass 5 vad de tyckte att en riktigt bra festival för barn skulle innehålla.
Programmet delas ut i kommunens grundskolor och förskolor, och du kan titta in på www.varberg.se/barnfestivallänk till annan webbplats för att få mer information kring programpunkterna. En del aktiviteter behöver man anmäla sig till, men allt är gratis för barnen (några programpunkter kostar för de vuxna som vill anmäla sig).
Läs mer i Facebookeventet ”Barnfestivalen i Varberg” eller följ ”komediantenbarn” på Instagram för uppdateringar.