Sök

Ugglans förskola - I Ur och Skur

Förskolan Ugglan - I Ur och Skur ligger på Mandelgatan i Träslöv, vid Furubergsskolan. Grunden till denna pedagogiska verksamhet är Friluftsfrämjandets barnverksamhet. Personalen är utbildade ledare i Friluftsfrämjandet.

Vi arbetar med natur och miljö som en röd tråd genom hela verksamheten med barnet i centrum. Vi vill ge barnen kunskap om, och en känsla för naturen och allt som lever. En ekologisk grundsyn genomsyrar hela vår verksamhet och den vill vi föra vidare i vårt arbete med barnen.

Idén med I Ur och Skur är att barnen ska få sina behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredställda genom att vistas i naturen. De får använda alla sina sinnen. Vi vuxna är medupptäckare, medundersökare, medagerande och medupplevare.
Vi är ute en stor del av tiden, naturligtvis anpassar vi det efter årstiden. Lunchen äter vi inne eller ute beroende på väder. Vi äter nästan alltid mellanmål ute och ibland lagar vi det över öppen eld eller på stormkök.

Vår närmiljö erbjuder alla typer av natur; underbar bokskog, granskog och blandskog att bygga kojor i, vatten att studera smådjur och fåglar vid, klippor att klättra på och hoppa ifrån, ängar och gläntor där vi kan sitta och fika.  Allt detta är en evig inspirationskälla. Naturen erbjuder en oändlig uppsjö av lekmaterial till alla barnens lekar. I leken stimuleras bl.a. fantasin, kreativiteten, rörelseförmågan och den sociala kompetensen. Vi vill förmedla en känsla av att uppskatta och värna om naturen: det man tycker om bryr man sig om. På så vis lägger vi en grund för ett fortsatt natur- och miljöintresse.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

Ugglans förskola - I Ur och Skurs webbplats

Ugglans förskola - I Ur och Skurlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en egen webbplats där du kan hitta information om verksamheten och vad som händer där.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Ugglans förskola - I ur och skur

Mandelgatan 3

432 37 Varberg

ikon

Självservice & blanketter