Sök

Träslövs förskola

Träslövs förskola är en avdelningsförskola för barn mellan 2-6 år. Förskolan inryms i en skolbyggnad från 1880. Runt om förskolan finns djurhagar, ängar, berg och skog. Eftersom vi har denna miljö i vårt närområde finns det stora möjligheter för barnen att leka och upptäcka naturen tillsammans.

På Träslövs förskola får barnen tid och utrymme till lek. Tillsammans med barnen arbetar personalen med tal- och skriftspråk, matematik och naturvetenskap som fokusområden. När tillfälle ges sker arbetet i smågrupper.

Vi ser barnen som kompetenta och med en vilja till utveckling och lärande. Barnens behov och önskemål står i centrum och genom olika upplevelser och lärmiljöer stimulerar vi barnens nyfikenhet till att lära. För oss är ett positivt bemötande en självklarhet och att därmed möta barn, föräldrar och varandra på bästa sätt.

Vår pedagogiska kvalité säkerställer vi genom ett arbetssätt inriktat mot aktionsforskning där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra kvalitén. Genom reflektion och diskussion utvecklar vi ständigt våra undervisningsmetoder. Vi arbetar för att utveckla och fördjupa våra kunskaper och färdigheter för att anpassa verksamheten utifrån barnens intressen och behov.

Frukost och mellanmål tillagas på förskolan, lunchen får vi från Peder Skrivares kök.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Träslövs förskola

Träslövsvägen 190

432 91 Varberg

073-429 87 09

Förskolechef

ikon

Självservice & blanketter