Sök

Stenåsa förskola, Blåklockan

På Stenåsa förskola bedrivs omsorg på obekväm arbetstid för barn som har ett omsorgsbehov utöver förskolans och fritidshemmens ordinarie öppettider. Förskolan ligger nära Äckregården i centrala Varberg och tar emot barn från hela kommunen.

Omsorg på obekväm arbetstid finns för barn i åldern 1–12 år och ges i form av pedagogisk omsorg på Stenåsa förskola. Verksamheten är öppen dygnet runt, även under helgdagar.

Omsorg på obekväm arbetstid ställer höga krav på flexibilitet i den pedagogiska verksamheten beroende på barnens oregelbundna vistelsetider. För att skapa kontinuitet arbetar personalen temabaserat. Verksamheten anpassas efter barnens antal, ålder och vistelsetid, och lärandet dokumenteras. Barnen har planerade aktiviteter varje vecka som exempelvis jympa, går till skogen, samlingar och skapande verksamhet. De planerade aktiviteterna genomsyras av det valda temat.

Förskolebarn har hela sin placering på avdelning Blåklockan

Förskolebarn i behov av omsorg på obekväm arbetstid har hela sin placering på avdelning Stenåsa förskola, avdelning Blåklockan. Det innebär i praktiken att de går i förskoleverksamhet fram till kl. 18.30 på vardagar, därefter samt under nätter och helger erbjuds de pedagogisk omsorg i samma lokaler.

Skolbarn går på avdelning Nässlan kvällar och helger och nattomsorg ges på avdelning Blåklockan

Skolbarn i behov av omsorg på obekväm arbetstid går i skola och fritidshem fram till 18.30 på vardagar, och erbjuds därefter samt under nätter och helger omsorg på obekväm arbetstid på Stenåsa förskola. På kvällar och helger går de på avdelningen Nässlan, men nattomsorgen ges på avdelning Blåklockan där de sover och äter frukost tillsammans med förskolebarnen.

Mat

Potatis, pasta, ris och sallad tillagas i köket på Stenåsa förskola. Resterande mat som serveras tillagas på Peder Skrivares skola.

Regler för pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Här hittar du regler för omsorg på obekväm arbetstidPDF (pdf, 221.7 kB).

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Stenåsa förskola

Galgbergsgatan 1

432 30 Varberg

ikon

Självservice & blanketter