varningsikon

2020-03-27

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Stenåsa förskola, Blåklockan och Blåklockan-skolbarn

På Stenåsa förskola bedrivs omsorg på obekväm arbetstid för barn som har ett omsorgsbehov utöver förskolans och fritidshemmens ordinarie öppettider. Förskolan ligger nära Äckregården i centrala Varberg och tar emot barn från hela kommunen.

Omsorg på obekväm arbetstid finns för barn i åldern 1–12 år och ges i form av pedagogisk omsorg på Stenåsa förskola. Verksamheten är öppen dygnet runt, även under helgdagar.

På vardagar mellan kl. 06.30-18.30 bedrivs förskoleverksamhet utifrån förskolans styrdokument Lpfö 18. Övrig tid erbjuder Blåklockan pedagogisk omsorg på obekväm arbetstid. Arbetet på Blåklockan är flexibelt och anpassas efter barngruppens oregelbundna vistelsetider. Verksamheten formas och bemannas efter barnens antal, ålder och vistelsetid.

Förskolebarn har hela sin placering på avdelning Blåklockan

Förskolebarn i behov av omsorg på obekväm arbetstid har hela sin placering på avdelning Stenåsa förskola, avdelning Blåklockan. Det innebär i praktiken att de går i förskoleverksamhet mellan kl. 06.30- 18.30 på vardagar, därefter samt under nätter och helger erbjuds de pedagogisk omsorg i samma lokaler.

Skolbarn går på avdelning Blåklockan-skolbarn kvällar och helger och nattomsorg ges på avdelning Blåklockan

Skolbarn i behov av omsorg på obekväm arbetstid går i skola och fritidshem fram till kl. 18.30 på vardagar, och erbjuds därefter samt under nätter och helger omsorg på obekväm arbetstid på Stenåsa förskola. På kvällar och helger går de på avdelningen Blåklockan-skolbarn, men nattomsorgen ges på avdelning Blåklockan där de sover och äter frukost tillsammans med förskolebarnen.

Mat

Potatis, pasta, ris och sallad tillagas i köket på Stenåsa förskola. Resterande mat som serveras tillagas på Peder Skrivares skola.

Regler för pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Här hittar du regler för omsorg på obekväm arbetstidPDF (pdf, 221.7 kB).

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Stenåsa förskola

Galgbergsgatan 1

432 30 Varberg

ikon

Självservice & blanketter