varningsikon

2018-09-20 10.36

Akut vattenläcka i Gödestad, Hunnestad, Rolfstorp och Klastorp. Det är också en akut vattenläcka i Tvååker.

Vivab har meddelat om en akut vattenläcka som påverkar dricksvattenförsörjningen till boende i Gödestad, Hunnestad, delar av Rolfstorp och Klastorp. Vattnet kommer att stängas av cirka kl. 12.00 idag torsdag 20 september i berörda områden, för att reparera läckan.

Läs mer

Sök

Stenåsa förskola, Blåklockan

Stenåsa förskola, avdelningen Blåklockan är avsedd för barn vars föräldrar arbetar obekväm arbetstid och har ett omsorgsbehov utanför förskolans ordinarie öppettider. Förskola ligger nära Äckregården, centralt i Varberg. Förskolan har en stor gård och ligger lugnt belägen nära skog och äng.

Avdelningen Blåklockan är öppen dygnet runt för barn i åldrarna 1-12 år. Blåklockan är en av avdelningarna på Stenåsa förskola som har ytterligare 4 avdelningar. 2 grupper för äldre barn 3-5 år, 2 grupper för yngre barn 1-3 år.

Förskolebarnen har hela sin omsorgstid på Blåklockan. Skolbarn i behov av skolbarnsomsorg har plats på fritidshem och har enbart placering på Blåklockan kväll, natt och helg.

Blåklockan arbetar i enlighet med förskolans läroplan Lpfö -98, men med högre krav på flexibilitet beroende på barnens oregelbundna vistelsetider, till exempel tema över längre tid. Verksamheten anpassas efter barnens antal, ålder och vistelsetid. Barnens lärande dokumenteras genom foto, film, observationer, loggbok och intervjuer. Barnen har planerade aktiviteter varje vecka som exempelvis jympa, går till skogen, samlingar och skapande verksamhet. De planerade aktiviteterna genomsyras av det valda temat.

Prioriterade utvecklingsområden

Förskolans prioriterade utvecklingsområden är att

 • Systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten.
 • Förskolans arbetsformer ska utvecklas så att barnens aktiva inflytande gynna.
 • Förskolans lärandemiljöskall utformas så att varje barn får tillgång till en bra miljö och material för utveckling och lärande.

Mat

Blåklockan är en kommunövergripande verksamhet. Huvudkomponenten av maten som serveras på Blåklockan tillagas på Peder Skrivares skola, på helger värms huvudkomponenten. Potatis, pasta ris och sallad tillagas i Stenåsas kök.

Information och riktlinjer för pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Riktlinjer och information om omsorg på kvällar, nätter och helger hittar du här.

Öppettider

Stenåsa förskola har öppet dygnet runt alla veckans dagar och även helgdagar som till exempel julafton och nyårsafton.

  ikon

  Kontakta oss

  Varberg direkt

  Stenåsa förskola

  Galgbergsgatan 1

  432 30 Varberg

  ikon

  Självservice & blanketter