Sök

Stenåsa förskola

Stenåsa förskola ligger i centrala Varberg. Förskolan har närhet till skog och äng och har en stor och varierad gård, vilket ger rika möjligheter till olika typer av lek för barnen. På Stenåsa förskola bedrivs även omsorg på obekväm arbetstid för barn som har ett omsorgsbehov utöver förskolans och fritidshemmens ordinarie öppettider.

Förskolan består av fyra hemvister Grön, Blå, Lila och Gul. Förskolan har åtta avdelningar, Ljusgrön, Mörkgrön, Ljusblå och Mörkblå med barn i 1-3 års ålder samt avdelningarna Ljuslila, Mörklila, Ljusgul och Mörkgul med barn i åldern 3-5 år.

En verksamhet för alla barn

Förskolans personal arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö18. På förskolan arbetar vi tillsammans för att erbjuda en spännande miljö både inom- och utomhus. Vårt mål är att varje barn ska känna tillit och tilltro till sin förmåga och lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi arbetar för att utveckla en verksamhet för alla barn. Barnen ska känna sig delaktiga och kunna påverka förskolans verksamhet och dess innehåll. Vi vill erbjuda trygghet, tillgänglighet, nyfikenhet och glädje. På Stenåsa lär vi tillsammans, av- och med varandra.

Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt

På förskolan finns även kommunens ”nattis” Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt. Pedagogisk omsorg öppnar när fritids och förskola stänger och är öppen kvällar, helger och nätter. Verksamheten är till för barn i ålder 1-12 år. Vi arbetar för att erbjuda barnen på pedagogisk omsorg en meningsfull, vilsam och rolig fritid. Verksamheten anpassas efter barnens behov och intressen.

Förskolebarn med placering på pedagogisk omsorg har även en dagplacering på någon av Stenåsa förskolas avdelningar.

Öppettider Stenåsa förskola

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30 (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

Öppettider Stenåsa pedagogisk omsorg – kväll, helg och natt

Verksamheten öppnar 18.30-06.30 måndag – fredag, och håller öppet samtliga helger.

Regler för pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger

Här hittar du regler för omsorg på obekväm arbetstidPDF (pdf, 221.7 kB).

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Stenåsa förskola

Galgbergsgatan 1

432 30 Varberg

Självservice & blanketter