Sök

Knarråsens förskola

Knarråsens förskola ligger i Träslövsläge, strax söder om Varberg. Förskolan ligger i nybyggda lokaler med gångavstånd till hav och skog. På förskolan finns de fyra avdelningarna Ekorren, Kotten, Lilla Björn och Stora Björn.

På förskolan finns en stor och rymlig gård med mycket pedagogiskt lekmaterial. Utevistelse är ett viktigt inslag och en stor del av den pedagogiska verksamheten är förlagd utomhus. Barn och personal är mycket ute på gården och i naturen, där de undersöker och upptäcker tillsammans.

Förskolans läroplan ligger till grund för den pedagogiska verksamheten. Barn och personal arbetar tematiskt där språk och matematik vävs in på ett naturligt sätt. Musik, rörelse, skapande och drama är också viktiga inslag i barnen vardag. Personalen arbetar för att barnen ska vara delaktig och ha inflytande över sin vardag på förskolan.

Förskolan arbetar med Grön Flagglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Grön Flagg är en utmärkelse som delas ut till förskolor och skolor som aktivt arbetar med miljöfrågor och hållbar utveckling i den pedagogiska verksamheten och den dagliga driften. Grön Flagg delas ut av Håll Sverige Rent.

Maten som serveras på förskolan tillagas på Storegården. All frukt och alla mejeriprodukter är ekologiska och brödet kommer från ett lokalt bageri.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Knarråsens förskola

Agnvägen 2

43275 Träslövsläge

Kotten 072-965 60 61

Ekorren 072-965 60 14

Lilla Björn 072-965 63 34

Stora Björn 072-965 62 98

Förskolechef

Kerstin Gustafsson

070-634 94 54

kerstin.soderstrom.gustafsson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter