Sök

Hunnestads förskola

Hunnestads förskola har en avdelning för barn i åldrarna 1–6 år.  På förskolan har vi ett arbetssätt som är inspirerat av förskolor i Reggio Emilia i Italien. Barnens tankar dokumenteras och synliggörs för alla, barn, föräldrar, samt andra som besöker oss på förskolan. På förskolan finns tre pedagoger: barngruppen, miljön och läraren.

Två förmiddagar i veckan, 1 – 1,5 timma arbetar barnen i olika grupper. Barnens intresse/frågor utgör grunden för de teman som startar och pågår så länge barnens intresse kvarstår.

Då vi dokumenterat barnens arbeten både med foton och text, väcks deras nyfikenhet och intresse för skriftspråket på ett naturlig sätt och stimulerar dem till att exempelvis skriva egna ord. Skapande verksamhet med olika material, sagor, teater, sång, musik och mycket lek, ute och inne, genomsyrar vår verksamhet.

Allt som barnen gör och är med om på förskolan, dokumenteras och samlas i deras egen pärm (portfolie) som de får med hem då de slutar på förskolan. Den blir ett kärt minne från tiden i förskolan.  

Öppettider

Vi har öppet klockan 06.30–17.30.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Hunnestads förskola

Månglebergsvägen 20

432 91 Varberg

ikon

Självservice & blanketter