varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Hajvägens förskola

Hajvägens förskola ligger på en underbar naturtomt i Träslövsläge, strax söder om Varberg, med skog, strandängar och hav inom räckhåll.

Förskolan har fyra avdelningar.  Brisen för barn i åldrarna 1-3 år, Kulingen för barn i åldrarna 2-4 år samt Orkanen och Stormvinden för barn i åldrarna 3-6 år.

På förskolans stora fantastiska gård finns det utrymme för en stimulerande och utvecklande utelek. Barn och pedagoger är ute mycket, både på gården och i den fantastiska omgivningen. Barnen får upptäcka genom alla sina sinnen och lära sig att värna om naturen och naturens kretslopp.

Pedagogerna arbetar utifrån läroplanen med fokus på socialt samspel, matematik och skriftspråk. Barnen ges stort utrymme för lek, och med sagor, sånger, rim och ramsor stimuleras barnens språkutveckling. Genom enkel vardagsmatematik ger vi barnen möjlighet att upptäcka och skapa nyfikenhet för att utveckla deras matematiska förmågor. Pedagogerna har regelbundna utvecklingssamtal med vårdnadshavarna. Under utvecklingssamtalen pratar vi om ditt barns utveckling och lärande och om den verksamhet som förskolan erbjuder ditt barn.

Förskolan har mottagningskök där förskolans fantastiska kokerska ordnar frukost, gör färdigt lunchen och förbereder mellanmål. Varje förmiddag får varje barn även möjlighet till en fruktstund. Barnen turas om att hjälpa till att duka och hämta maten i köket.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Hajvägens förskola

Hajvägen 24

432 75 Träslövsläge

 

ikon

Självservice & blanketter