Sök

Brunnsbergs förskola

Brunnsbergs förskola ligger i centrala Varberg med gångavstånd till skog, äng, pulkabacke och bibliotek. Alldeles runt knuten finns Brunnsbergsskogen som erbjuder många spännande platser att utforska.
Förskolan har två hemvister, Norr (3-6 år) och Söder (1-3år).

Varje barn har sin bestämda hemvist där de hänger sina kläder och äter frukost och lunch.

Den pedagogiska verksamheten utgår från ditt barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom att det får uppleva med alla sina sinnen på ett lustfyllt sätt. Barnen ser, hör, smakar, luktar, känner och berör och får lära med hela sin kropp. Att vistas både inne och ute är viktigt och personalen gör bedömningen om vad som passar bäst utifrån individen, gruppen och aktiviteten.

Vårt arbete utgår från förskolans läroplan, Lpfö. Läroplanen ligger till grund för vårt värdegrundsarbete, utveckling och lärande och delaktighet och inflytande.
Personalen utgår alltid ifrån barnen och gruppen och tillsammans med barnen är personalen medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande. Personalen finns där för att inspirera och väcka nyfikenhet.

Tillsammans med barnen arbetar vi för en hållbar utveckling och värnar om miljön. Barnen lär sig vara rädda om naturen, djuren och varandra. Barnen får vara med och sopsortera och sköta det som sås och planteras på förskolan.

Maten som serveras kommer från Östergården. Barnen äter också frukost och mellanmål på förskolan. Varje förmiddag bjuds barnen på frukt. Lunchen och mellanmålet äts så ofta som vädret tillåter ute.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Brunnsbergs förskola - Ur och skur

Granvägen 55

432 33 Varberg

 

ikon

Självservice & blanketter