Sök

Brunnsbergs förskola - I Ur och Skur

Brunnsbergs förskola är en I Ur och Skur förskola som ligger i centrala Varberg med gångavstånd till skog, äng, pulkabacke och bibliotek. Alldeles runt knuten finns Brunnsbergsskogen som erbjuder många spännande platser att utforska.
Förskolan har två hemvister, Norr (3-6 år) och Söder (1-3år).

Varje barn har sin bestämda hemvist där de hänger sina kläder och äter frukost och lunch.
Förskolans inriktning, I Ur och Skur, innebär att den pedagogiska verksamheten utgår från att ditt barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom att det får uppleva med alla sina sinnen på ett lustfyllt sätt. Barnen ser, hör, smakar, luktar, känner och berör och får lära med hela sin kropp. Att vistas både inne och ute är viktigt på I Ur och Skur och personalen gör bedömningen om vad som passar bäst utifrån individen, gruppen och aktiviteten.

Personalen utgår alltid ifrån barnen och gruppen och tillsammans med barnen är personalen medupptäckande, medundersökande, medupplevande och medagerande. Personalen finns där för att inspirera och väcka nyfikenhet.

I Ur och Skur får barnen ta del av Friluftsfrämjandets friluftsskolor Mulle, Knytte och Knopp. Personalen är även utbildade ledare inom friluftsfrämjandet. Tillsammans med barnen arbetar vi för en hållbar utveckling och värnar om miljön. Barnen lär sig vara rädda om naturen, djuren och varandra. Barnen får vara med och sopsortera och sköta det som sås och planteras på förskolan.

Maten som serveras kommer från Östergården. Barnen äter också frukost och mellanmål på förskolan. Varje förmiddag bjuds barnen på frukt. Lunchen och mellanmålet äts så ofta som vädret tillåter ute. Efter lunchen har alla barn någon form av lugn aktivitet så att de kommer ner i varv. De minsta barnen sover ute i vagnar i vårt vindskydd, några barn vilar inne på madrass och de största barnen lyssnar på saga och gör en aktivitet tillsammans med någon personal.

Öppettider

Förskolan har öppet måndag – fredag och som regel mellan kl. 06.30 - 18.30  (max 12 timmar), men avvikelser kan förekomma mellan förskolor.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Brunnsbergs förskola - Ur och skur

Granvägen 55

432 33 Varberg

 

ikon

Självservice & blanketter