Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2016-05-02

Varför en blogg om webbutveckling?

Sedan 90-talet har det funnits bloggar som behandlar alla tänkbara ämnen i vår värld. Ibland ökar och ibland minskar de i popularitet. Men trots att de har sitt ursprung från tiden då internet var väldigt ungt (många digitala tjänster, plattformar och begrepp har kommit och gått sedan dess) så är bloggen fortfarande ett fantastiskt bra sätt att kommunicera med.

De senaste åren har vi tydligt sett att diskussioner som tidigare fanns i kommentarer till artiklar och blogginlägg flyttats till andra plattformar som exempelvis Facebook och Twitter. Det betyder däremot inte att bloggen blivit ointressant eller spelat ut sin roll. Tvärtom. Varbergs kommun startar idag en ny blogg. Om utvecklingen av kommunens största kommunikationskanal varberg.se och andra digitala kanaler. Och ja, du kan kommentera inläggen direkt här i bloggen :)

I en föränderlig digital värld tycker vi att det är viktigt att berätta vad och varför vi gör förändringar och uppdateringar. Ibland för att förmedla våra erfarenheter till kollegor i andra kommuner eller inom den egna organisationen. Men framför allt till dem som bor, vistas och verkar i Varberg.

Öka möjligheterna till behovsdriven utveckling

Varberg.se är till för dem som besöker webbplatsen. Användarna. Det låter som en självklarhet men ändå viktig att slå fast. Syftet med varberg.se är att förenkla din och andras kontakt med kommunen genom information och tjänster av olika slag.

Varberg.se är till för dem som besöker webbplatsen. Användarna. Det låter som en självklarhet men ändå viktig att slå fast.

Genom pålästa och duktiga medarbetare tror vi oss ha en ganska bra uppfattning om vad som utgör en bra kommunal webbplats 2016. Till vår hjälp finns nationella vägledningar som exempelvis webbriktlinjer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och årliga undersökningar som SKL:s "Information till alla"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med mera. Dessutom träffar vi kontinuerligt kollegor både lokalt, regionalt och nationellt för att dela och utbyta kunskap.

I Varberg förfinar vi ständigt våra sätt att mäta, analysera och utveckla webbplatsens teknik och innehåll. Men för att komplettera bilden av vad som verkligen fungerar bra och mindre bra behöver vi föra en dialog med dem som webbplatsen är till för. Så vår förhoppning är att denna blogg kan vara en del i att berätta, lyssna och diskutera hur vi bör utveckla varberg.se och vår närvaro i andra digitala i framtiden.

Fler tankar och idéer finns men det får vi återkomma med i framtida blogginlägg :)

Om författaren

Mattias Skoog arbetar som webbstrateg och kommunikatör på kommunkansliet. Det innebär att han utvecklar och driver frågor kring kommunens publika webbplatser, intranät och närvaron i sociala medier. Du kan kontakta honom exempelvis via e-post mattias.skoog@varberg.se eller Twitter: @therealskooglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer

Utvecklingsblogg för varberg.se

Här berättar vi om arbetet med Varbergs kommuns största och viktigaste kommunikationskanal - varberg.se. Men även om organisationens intranät och vår närvaro i sociala medier. Och alla är välkomna att diskutera hur vi tillsammans kan utveckla de digitala kanalerna. Till utvecklingsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen