Sök

2017-02-06

Ny medarbetarwebb ska ersätta det nuvarande intranätet Vinden

Intranätet Vinden har tjänat kommunens anställda under många år. Men Vinden motsvarar inte förvaltningarnas förväntningar idag och möter heller inte framtida krav på en medarbetarwebb. Det har framför allt saknats kontinuitet i underhålls- och utvecklingsarbetet. Därför har kommundirektören beslutat att en ny medarbetarwebb ska byggas.

Kommunikation och samarbete i allt högre grad digitalt. Både privat och på arbetsplatsen. Varbergs kommun är inget undantag. Utvecklingen går snabbt och inom de flesta områden är digitaliseringen idag helt avgörande för en väl fungerande verksamhet.

Därför bygger vi nytt

  • Alla upplever inte att Vinden fungerar tillfredställande.
  • Den tekniska utvecklingen eskalerar och erbjuder fler möjligheter samtidigt som verksamheternas behov förändras över tid.
  • Utvecklingen i samhället ställer krav på mer tillgängliga, enklare och mer sociala digitala arbetsverktyg.
  • Organisationens kommunikationsbehov av ledning, styrning samt informations- och kunskapsdelning.
  • Att medarbetarwebben mycket tydligare måste utgå från användarens perspektiv.

Ett modernt kommungemensamt intranät måste vara enkelt att förstå och hitta i. Det måste vara möjligt att arbeta i oavsett om användaren har dator, läsplatta eller mobiltelefon.

Första versionen redan i år

Målet är att den första versionen av medarbetarwebben ska lanseras under 2017. En stor skillnad mot tidigare är att utveckling och förvaltning sker kontinuerligt istället för att lanseras som ett ”färdigt projekt”.

Vi kommer ständigt att utvärdera och testa vad som fungerar och vad som kan göras bättre. Därför kommer alla medarbetare ha möjlighet att tycka till om vad som är bra och dåligt med Vinden men också att följa och testa det vi bygger fram. Givetvis jobbar vi även aktivt med omvärldsbevakning och utgår från aktuell forskning.

Vi återkommer med mer information om hur arbetet organiseras, samt medarbetarenkät om Vinden.

Du kommer kunna följa arbetet här på varberg.se/utvecklingsblogg

Foto: My first (Lego) computerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster av Harper Reed (CC BY-NC-ND 2.0)

Om författaren

Mattias Skoog arbetar som webbstrateg på kommunkansliet. Det innebär att han utvecklar och driver frågor kring kommunens publika webbplatser, intranät och närvaron i sociala medier. Du kan nå honom exempelvis via e-post: mattias.skoog@varberg.se eller Twitter: @therealskooglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utvecklingsblogg för varberg.se

Här berättar vi om arbetet med Varbergs kommuns största och viktigaste kommunikationskanal - varberg.se. Men även om organisationens intranät och vår närvaro i sociala medier. Och alla är välkomna att diskutera hur vi tillsammans kan utveckla de digitala kanalerna. Till utvecklingsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen