varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-29

Upphandla livsmedel

bröd1

Vi köper livsmedel för ca 32 miljoner per år. Men, hur köper vi det då?

När vi som en offentlig verksamhet vill köpa en vara eller en tjänst måste vi göra en offentlig upphandling. Vi tar fram ett underlag som beskriver alla förutsättningar; vad det är vi vill köpa, ungefär hur mycket och under hur lång tid. Sedan får leverantörer som är intresserad av att få leverera till oss svara. Alla svaren utvärderas så att alla krav som är ställda är uppfyllda.

Nu senast upphandlade vi färskt bröd. Då gjorde vi även ett sensoriskt test. En panell fick vara med och provsmaka. De visste inte vad det var för leverantörer som hade svarat eller vad det var för produkter som hamnade framför dom. Alla tester var kodade med tre siffror. Panellen fick bedömma brödet på en femgradig skala utifrån utseende, doft, smak och konsistens.  

Carina, Eva och Marie

Carina, Eva och Marie

Kul att vara med och prova men inte alltid så lätt att bedöma.

På livsmedel så har vi för tillfället fyra leverantörer. Snart vet vi om det blir fler eller andra.

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen