varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-12-20

Sorgligt avslut på många års stor produktion

köket

I samband med att det uppdaterade köket på Bosgårdsskolan togs i drift i augusti i år stängdes köket på Storegården i Tvååker.

Köket på Storegården togs i drift under tidigt åttiotal, då som kök till de fyra avdelningar med långvårdspatienter som fick alla sina måltider från köket samt leverans till Sannagården. Det var under många år Landstinget Halland som drev köket. När Ädelreformen kom 1992 fördes verksamheten över till Varbergs kommun och från 2002 har ansvaret legat på serviceförvaltningen och Kost och städ.

förråd

Produktionen av portioner har under många år varit hög med leverans till många skolor och förskolor i Tvååker, Läjet, Sibbarp och Spannarp, dock har servicen till de äldre minskat och är nu mycket liten. Idag finns dagcentralen kvar, där kan man varje dag äta och det är öppet för alla. Tillagningen är flyttad till Bosgård där de flesta portionerna serveras. Under hösten har flera personer varit på Storegården och
hjälpts åt att tömma och städa ur köket. Tänk vad mycket saker som har behövts under åren! Allt som har varit av värde är flyttat till andra enheter. Nu är resan slut och lokalerna tömda, lite sorgligt att se det som förr myllrade av liv men nu ekar det tomt. Vad som kommer sedan vet vi inte idag, lokalerna ägs
av Varbergs bostad.

last

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen