Sök

2016-12-05

Soppa som alternativ

soppterin

Ibland erbjuds eleverna en tredje maträtt i form av soppa! Soppa brukar vara populärt.

På Lindbergs skola har vi använt vår soppterrin flitigt och har serverat ett ”soppalternativ” nästan varje dag, detta tas emot väldigt positivt av både elever och lärare. Fler alternativ leder till mer nöjda och  framförallt mättare elever. De har vågat testa soppor som normalt sett ses som mer ”vuxensoppa” som
t.ex. ärtsoppa och kålsoppa. Nästa vecka ska vi testa en paprikasoppa med chorizo. Vi har också
börjat med att sätta upp skyltar i matsalen där vi skriver lite om dagens måltid, vilka alternativ som finns och ibland lite fakta om t.ex. en grönsak vi använt i vår matlagning den specifika dagen. Vi har märkt
av mer respons från både lärare och elever och en mer positiv inställning till att våga testa nytt.

Lindberg meny

Vi har haft Bondens dag där vi använde oss av lokala producenter, då serverades en fläskköttsgryta
med kött från Lillegården och till måltiden serverades mjölk från Källsjö mejeri. Vi hade dagen till ära satt upp fakta om våra producenter i matsalen och fick väldigt positiv respons från både elever och lärare.

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen