Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-22

Småkockar

minikock

Under vårterminen 2017 startades ett litet projekt med minikockar i köket på Trönningebjärs förskola.

Det är de största barnen här på förskolan som har varit minikockar, de går alltså ”sista” terminen innan de börjar i förskoleklass. Varje tisdag och onsdag förmiddag har två barn i sällskap av en pedagog kommit till köket för att prova på lite köksgöromål. De har fått ha på sig små kockrockar och så har de fått varsin stjärna med sitt namn på. 

skära

Minikockarna har varit härliga och med liv och lust gått in för att fixa mellanmål såsom smoothie, grönsaksstavar, frukt och keso, de har gjort de populära grönkålschipsen, de har lagt upp smör och pålägg till frukost.

De har också gått på en liten rundvandring i köket och tittat in i de stora kylarna. De har med stora ögon tittat på den för dem stora grytan med potatismos.

förberedelad

Vi har också pratat om hygien i köket. Att det är viktigt att håret är uppsatt om det är långt och att det är viktigt att tvätta händerna ofta när man jobbar i köket.

Totalt har 16 fina små minikockar jobbat i köket under våren.

Hälsningar från Trönningebjärs kök

melon

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen