varningsikon

2020-03-31

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-04-03

Säsongens smaker

grönsaker

Vårt salladsbord anpassas efter säsong så just nu är det fokus på rotfrukter och kål och betor i alla former, barnen är nyfikna på de olika sakerna och provar gärna.

salladsbord2

 

Vi testlagar vegetariska rätter och anpassar dem för vår verksamhet, här är det en grönärtbiff som verkligen gick hem hos barnen. Vi jobbar mycket med att hitta vegetariska rätter som passar eleverna, vilket kan vara en utmaning ibland. Huvuddelen av barnen förstår vikten av att äta vegetariskt då det är bra för miljön och det är något vi behöver göra för att bevara vår värld (kloka ord från en elev).

Ärtbiff
recept

Hälsar personalen på Hagaskolan

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
  1. ann-sofie gunnarsson
    Ser väldigt gott och aptitligt ut. Lagade er goda potatis& ostsoppa med örtstekt champinjoner idag. Tack för tipset, den var jättegod:)
    # 1
    torsdag, 13 april kl. 14:49
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen