varningsikon

2020-04-01

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2016-12-21

Restaurang 1900

ÖG personal

Onsdagen den 14 december serverades det julbord på Restaurang 1900, som ligger i anslutning till Östergårdens tillagningskök.  

julbord

På Östergården lagas det ca 1500 portioner dagligen. Ca 1000 portioner är till skolor och förskolor, resterande är till äldreboende. Även skolor och förskolor serverade julbord den här dagen, och det är mycket förberedelser som krävs för att det skall flyta på bra. 

Köttbullarna rullades redan några veckor tidigare t ex.  i år hade vi möjlighet att köpa in närproducerade råvaror till vårt julbord i restaurangen. Vi hade skinka, prinskorv, kalvsylta,
rullsylta och leverpastej ifrån Lillegårdens Kött och Chark. Även färsen i köttbullarna kom ifrån Lillegården. Cheddarost och ädelost hör också till på julbordet, och det köptes in från Kvibille Mejeri. Grönkålen stod Harplinge kål för.

Under dagen hade vi 130 st gäster som åt utav det julbord som serverades i restaurangen. Vi hade även fått in beställningar på julbord som vi dukade upp både dagen efter samt fredagen, och några som vi skickade, så totalt serverades 325 personer julbord från Östergården, samt skolor och
förskolor. 

God Jul önskar personalen på Östergårdens kök

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen