Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-05-15

Ny utbildning

kurs1

Denna gången var det Kreativa grönsaksrätter på Privata Rum i Göteborg.

Kost & Städ i Varbergs kommun har verkligen satsat på oss i köken i år och i tisdags var det dags för fyra kockar att åka på kurs i det soliga Götet. 

grönt

Vi var framme på utsatt tid och blev bjudna på kaffe, macka och en god rosa smoothie medan vi fick instruktioner om dagen. Våra kursledare var Håkan Thörnström som driver Thörnströms Kök och Privata Rum i Göteborg och
hans medarbetare Therese.

Vi delades upp i grupper och under förmiddagen lagade vi ett antal rätter som vi sedan avnjöt till lunch. Det var en fröjd både för öga och gom och vi provade många goda smaker. Vi arbetade mest med grönt men som några animala tillbehör åt vi piggvar, friterad kalvbräss, pocherade ägg och en getostkräm.

buffe

Efter lite småprat vid det fint dukade bordet i den trevliga matsalen så var det dags för lite kaffe och sen ett nytt arbetspass. Efter någon timme satte vi fram några nya rätter för avsmakning och vi bjöds till sist på en läcker och snygg dessert med fänkålstema!  

gänget

Vilken rolig dag vi hade! Och god! Sen bar det hemåt och vi fick som avslutning på en härlig dag med många skratt och nya bekantskaper, lära oss att tanka ”vår” poolbil med gas. Det var ett äventyr bara det!  ;D 

kök

Matglada hälsningar från Marina på Haga, Ann-Sofie på Trönningebjärs, Marie som vi hälsar välkommen till Kost & Städ och till nya Trönningeskolan och Anette på PS.

dukat bord

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen