varningsikon

2020-04-01

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-03-02

Nu är Hagaskolans restaurang KRAV-certifierad

KRAV

Sedan februari 2017 är Hagaskolans restaurang KRAV-certifierad. Köket är certifierat på nivå 1 vilket innebär att minst 25 procent av alla inköpta livsmedel ska vara antingen KRAV-märkta, ekologiska eller MSC-märkta.

 Under flera års tid har Varbergs kommun arbetat med att öka andelen ekologiska inköp. Servicenämndens mål för 2017 är att minst 35 procent av alla livsmedel som köps in ska vara ekologiska.

– Vi arbetar aktivt med hållbarhet bland annat vid inköp av livsmedel. Det är viktigt för oss att maten som serveras är tillagad från grunden på bra råvaror utan onödiga tillsatser. Genom att KRAV-certifiera restaurangen vill vi synliggöra arbetet, säger Sophia Ånhed som är verksamhetsutvecklare på avdelningen kost och städ på serviceförvaltningen.

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat och dryck. Den är uppbyggd på ekologisk grund, med särskilt högra krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
För att bli KRAV-certifierad måste restaurangen uppfylla ett stort antal kriterier utöver inköpskraven. Exempelvis måste städningen ske med miljömärkta rengöringsmedel och andelen plast- och engångsförpackningar ska minimeras.

Som ett led i arbetet har också personalen utbildats kring ekologisk produktion och KRAV. Marknadsföringsmaterial om KRAV exponeras också i skolrestaurangen.

Bild på medarbetarna i Hagaskolans restaurang. Från vänster: Marina Blomberg, Aspasia Carlsson Siouta, Anna Larsson, Anna Blomgren, Mirvete Iseni och Camilla Jansson.

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen