varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-23

Nu är den här!

tårta

Sommaren som är efterlängtad och ger ett välbehövligt avbrott i verksamheten.

På Kost och Städ innebär sommaren att en del enheter stängs och att verksamheten på många håll minskar eller förändras. Tillsammans har enhetscheferna lagt pusslet som omfattar 260 fast anställdas semesterönskemål på ca 100 enheter, 6 transportörer, många leverantörer, många måltider och
mycket tankar och idéer om vad som är bäst för organisationen. Varje år är en ny utmaning och alla hjälps åt, årets planering började redan direkt efter jul. Personal som inte behövs på ett område flyttas till en annan enhet så att den verksamhet som är i gång kan fungera. Under sommaren pågår ombyggnation av några enheter, detta är oftast enda tiden på året som vi kan få gjort större arbeten utan att det påverkar driften. Sommartid hjälper vi även en del föreningar som har lägerverksamhet i våra skolor. Kort sagt verksamheten snurrar på, vi har måltider till äldreomsorgen veckans alla dagar, måltider och
lokalvård till de fritids och förskolor som håller öppet samt en del lokalvård på kontor och idrottsanläggningar som är öppna.

Vi hoppas att alla kommer tillbaka efter sin ledighet med ny kraft och att alla haft en skön ledighet. I augusti öppnar Trönninge nya skola, Bosgårdsskolans nya kök ska stå klart och under hösten öppnar även Bolmens nya förskola, planering för dessa enheter är i full gång.

Trevlig sommar!!

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen