Sök

2016-10-11

"När blir det tacos?"

Den fråga som vi får flest gånger i köket är nog "när blir det tacos?" Fredagen den 7 oktober var det då äntligen tacos på menyn till lunch. En riktig höjdardag om man får tro barnen. Nåt de har gått och längtat efter, och pratat om hela veckan!

Eko produkter

Ekologiska livsmedel

 

Vi som arbetar i de kommunala köken tycker att kvalitén på det vi serverar är väldigt viktig, och här visar vi några av de ekologiska råvarorna vi serverar. Självklart är det svenskt kött!

Vi arbetar mycket med frågor kring miljö och att det vi serverar ska vara klimatsmart. Ca 35 procent av de råvaror vi använder oss av är ekologiska.

Till en tacoservering på Bockstensskolan gick det åt 60 kg nötfärs, 10 kg tomater, 15 kg gurka, 3 kg lök,
16 kg ananas, 12 kg majs, 7 kg riven ost samt lite annat smått och gott!

Färs

Många kilo köttfärs blir det och den steker vi i en stor rykande het gryta. Därefter kryddar vi den med vanlig tacokrydda.

Karin

Här ser vi kocken Karin hälla upp den färdiga tacofärsen.

Grönsaker

Många härliga färger och smaker i serveringen.

Köket på Bockstenskolan

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Ikon för att visa att användarbild saknas
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen