varningsikon

2020-04-07

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2016-11-24

Många nyfikna besökte Trönninge skola och Idrottscentrum

Trönningeskola

Redan kvart i tolv i går förmiddags ringlade besökarna längs med cykelbanan på Lindbergsvägen och in mot byggarbetsplatsen i Trönninge. Över 1 000 nyfikna kom för att få en första titt på skolan och idrottshallarna.

Under de tre timmar som byggarbetsplatsen höll öppet sken solen och stämningen var förväntansfull, inte bara från nyfikna barn, som till hösten ska börja i den nya skolan. En och annan senior dök också upp för att ta chansen att se bygget från insidan då de dagliga promenaderna går förbi byggarbetsplatsen. Ett glatt gäng killar som börjar trean till hösten gav det gemensamma betyget ”Fett nice skola!" efter att de gått rundvandringen inne i skolbyggnaden.

Besökaren kom in genom den stora friidrottshallen, där idrottscentrum presenterades i sin helhet av Kultur- och fritidsförvaltningen. Leddes vidare in i idrottshallen, här kunde den som ville prata med skolans framtida rektorer, fråga kockarna om skolmaten och prata med Hamn- och gatuförvaltningen om säkra cykelbanor bland annat.

Den aktivitet som drog flest besökare var visningen av skolan. Medarbetare från Varbergs Fastighets AB och ByggDialog skötte visningarna och hann med att visa skolan för 1 014 personer! Skolvisningen avslutades precis där en för dagen stor kolgrill stod placerad. Grillad korv och värmande äppelmust i solen - så avslutas en bra söndag. Tack alla besökare!

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen