varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-11-10

Kost och städ på Trönningeskola

trönninge

Trönningeskola stod klar inför hösten 2017 och är Varbergs nyaste skola. Skola är en F-9 skola med plats för 1200 elever.

Redan vecka 29 mitt i semestern började 1:e kock Jenny Spanlang att sätta igång verksamheten på Trönninge skola tillsammans med Varbergs vassaste diskare Sophia Ånhed som i vanliga fall jobbar som verksamhetsutvecklare. Det var mycket att förbereda inför start och väldigt mycket saker som skulle packas upp och diskas igenom.

sophia

Vecka 31 började övrig personal inom kost och städ att jobba, och vecka 32 serverade vi den första maten.

Vi är fyra kockar i köket. Jenny, Lena, Marie och Therese.
Vi lagar ca niohundra portioner mat om dagen. Förutom maten till vår egen skola
så gör vi även till Bläshammar skola, Siers förskola, Barnabro förskola,
Mossvägens förskola samt Kullerbyttans förskola.

jennylena
mt

Totalt är vi elva stycken i arbetsgruppen och förutom fyra kockar så har vi tre kombitjänster, där man börjar dagen med städning och sen kommer in i kök och matsal  och hjälper till. De som har kombitjänst heter Gunilla, Chatarina och Frida.

Sen har vi de som enbart jobbar i städ. Där har vi spetsen Jeanette som har en arbetsledarroll i form av städ med samordningsansvar. De andra i städ heter Ros-Marie, Emelie och Kia. De har en viktig roll att hålla rent på den här fina stora skolan samt en gigantisk idrottshall.

alla

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen