Sök

2016-12-13

Förberedelser

Att förbereda är verkligen A och O när det kommer till att tillaga så många portioner varje dag som våra kök gör. Speciellt inför ett julbord!

Grönkålen ska förvälas för att sedan kokas i köttbuljong och sist hackas. På själva julbordsdagen stuvas den med sirap, grädde, ättika och massa kärlek! 

Grönkål

Sillen ska läggas in. Salt sill som varvas med 1-2-3 lag, kryddpeppar och rödlök. Samt en inläggning av sill med asiatiskt tema, limeblad och chili. 

Sill

Ett läckert julbord väntas imorgon!

Hälsar Köket på Ankarskolan

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen