Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2016-11-11

"Feskardag"

finafisken

I onsdags var det dags för "feskardag" på Ankarskolan. Vår lokala fiskaffär i Träslövsläge levererade 65 kilo pinfärsk fisk, av olika sorter till köket.

Fiskarna som levererades var kummel, kolja, torsk, lubb och spätta. Av detta blev det en stor härlig fiskbuffé för alla elever på Ankarskolan.

Till spättan gjordes det en vittvinsås med lite citron och färsk gräslök. Fisken pocherades.

Kumlen gravades i salt, socker och rosépeppar. Sedan halstrades den. Den serverades med knaper stekt bacon och rödvinsås.

Koljan och torsken sprödbakades och serverades med kall dillsås.

Till alla rätterna serverades potatis från Hägared.

Till detta fick alla barnen mjölk från Högryds gård. Dom tyckte den smakade vanilj och grädde.

Alla va så nöjda! Hela kost och städs personalstyrkan la sig på kvällen med ett leende. Vi hade gjort något
riktigt bra som alla uppskattade. 

Hälsar personalen på  kost och städ på Ankarskolan

fisk1
fisk2
fisk3

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen