Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-10-23

Ett besök i köket på Kungsängen

snacks

I Kungsäter har vi ett kök som lagar mat till ett boende för äldre, en förskola och en skola.

Köket som ligger i Kungsängens äldreboende gör frukost till förskolans ca 15 barn samt de ca 30 st som bor på äldreboendet. Gott med gröt!

carina1

På lunch görs även mat till skolan som ligger i byggnaden bredvid. Det är ca 80 portioner till skolan, ca 50 portioner till förskolan samt ca 30 portioner till äldreboendet. I huset finns också en dagcentral som är öppen för allmänheten att gå och äta på. 

bröd1

Det sista köket gör innan de går hem är kvällsmat till de äldre på boendet. Avdelningarna får göra sina livsmedelsinköp från köket som kaffe, the, mjölk, saft och bröd m.m.

rullar

Förra veckan var det pubkväll för dom gamla så de bjöds det bland annat på snittar och  krustader.

Sedan bakades allt bröd till alla barn och alla äldre hela veckan! ca 150 personer, så de har blivit en hel del bröd. Samt kakor och bakelser till de äldre, gott!

Hälsar köket på Kungsängen

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen