varningsikon

2020-04-07

Information med anledning av corona/covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-04-06

Bondens dag på Lindberg

Traktor

31 mars hade vi ”Bondens dag” på Lindbergs skola, det innebär att vi serverar mat med livsmedel från lokala producenter.

Vi tar själva kontakt med producenterna och ordnar med leverans. Vi valde att denna gång ta fläskkött från Ragnarssons, Klyftpotatis från Långås och Mjölk från Högared.

bondensmat

Vi efterlyste teckningar från barnen där vi ville att de skulle rita vad de tänkte på när de hörde ”Bonde” och ”Lantbruk”. Vi fick in mängder av fina teckningar på alltifrån fjärilar, till hästar och hela bondgårdar. Dessa dekorerade vi matsalen med.


bilder

Dagen till ära fick vi också en traktor parkerad utanför entrén till barnens stora förtjusning.

Att mjölken serverades i glasflaskor gjorde det hela ännu mysigare! Både barn och vuxna var väldigt nöjda med hela lunchupplevelsen.

mjölk

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
  1. ann-sofie gunnarsson
    Vilken fin Bondens dag ni gjort! Kul med barnens teckningar. Delaktighet är toppen!
    # 1
    torsdag, 13 april kl. 14:47
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen