Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2016-11-03

Bondens dag

Bondgård

För att få in lite lokalt producerad mat har vi under hösten temadagar med "Bondens dag". Respektive tillagningskök har själva fått ta kontakt med olika lokala producenter. Detta har medfört att det har serverats lite olika maträtter på våra enheter med råvaror från olika delar av kommunen. Ett härligt och inspirerande samarbete!

På Vidhögeskolan serverades det Ramslökskorv från Lillegårdens kött och chark tillsammans med potatismos gjord på Långås potatis. Grönsakerna var KRAV-odlade från Källdalens trädgårdar.  

Tallrik2
Salladsbord

Vidhögeskolan hade även besök av Ann-Kristin Hvalgran som serverade sitt goda glutenfria stenungsbakade bröd. Mjölken kom från Källsjö Mejeri.

Till Förskolorna i Veddige-området blev det lammgryta från Holmåkras.

Bröd
Tallrik

På Storegården åkte man ut till Bosgårdsskolan och Spannarpsskolan och grillade hamburgare. Hamburgarna kom från Arvidsgård i Spannarp, brödet från Gööks bageri i Tvååker, potatisklyftor från Långås potatis och mjölk från Högared i Sibbarp. En lyckad och uppskattad dag från både vuxna och barn.

Grillar
Storegården

Om författaren

Sophia Ånhed arbetar som verksamhetsutvecklare på Varbergs kommuns kost- och städenhet.

Sophia Ånhed
Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Måltidsbloggen

Här berättar vi om arbetet bakom alla måltider som dagligen serveras inom kommunen. Till matgäster i hela åldersspannet mellan 0 till 100! Genom måltidsbloggen kommer du att kunna följa vad som händer på planeringskontoret, i köken, själva måltidsupplevelsen och annat som pågår i vår vardag.

Till måltidsbloggens startsida.

ikon

Senaste inläggen