Sök

Statistik

Kommunstyrelsens förvaltning tar fram statistik och prognoser för den övergripande kommunplaneringen och nämndernas behov, till exempel befolkningsprognoser. Statistikunderlaget kommer framförallt från Statistiska Centralbyrånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som tillhandahåller regional statistik och kartor.

2017 års befolkningsprognos är framtagen av statistikföretaget Statisticon sträcker sig över tidsperioden 2017-2021 med en utblick mot år 2030 och är en så kallad byggbaserad prognos.  Här hittar du prognosen.PDF (pdf, 2.7 MB)

Läs mer om Varberg på Näringslivets Ekonomifaktalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är en del av Svenskt Näringsliv. Ekonomifakta sammanställer årligen 14 parameterar där du har möjlighet att jämföra kommuner åt.

Sveriges Kommuner och Landstinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (SKL) sammanställer också årligen fakta om landets kommuner.

Korta faktaPDF (pdf, 1.2 MB) är en broschyr som kort beskriver Varbergs kommuns styrning, ledning och kontaktuppgifter till kommunens olika verksamheter. Du finner även information om kommunala bolag, statistik om befolkning, kommunens ekonomi och vänorter.

ikon

Kontakta oss

Samhällsplanerare

Katrin Sahlqvist

Samhällsutvecklingskontoret

076-853 17 12

katrin.sahlqvist@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter