Sök

Var med och Tyck Om Varberg

Har du en bra idé? Vill du visa uppskattning? Är det något som inte fungerar? Nu kan du enkelt och snabbt lämna synpunkter till Varbergs kommun. 

Dekorbild för Tyck om Varberg

Hur?

Det enklaste sättet att lämna en synpunkt är att göra det via vår självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också fylla i ett formulär som du postar till kommunen. Informationsbroschyr och formulär finns på kommunkansliet, biblioteken och andra platser där kommunen har verksamhet. Det går bra att vara anonym, men då har vi ingen möjlighet att återkomma till dig med information om hur vi har behandlat din synpunkt.

Vem?

Du som bor i Varbergs kommun är självklart välkommen att lämna synpunkter. Men också du som är sommarvarbergare, på genomresa eller bara engagerad i Varberg av en eller annan anledning.

Varför?

Varberg vill bli en ännu bättre kommun. En nära dialog med invånare och besökare är en del i det arbetet. Vi behöver få veta både vad vi gör bra och vad vi kan förbättra. Att alla människor i en kommun har samma möjlighet att göra sin röst hörd är också ett sätt att stärka delaktighet och demokrati.

Så tar vi hand om din synpunkt

Om du har lämnat kontaktuppgift får du inom cirka tre veckor ett meddelande från ansvarig handläggare med besked om hur ditt ärende kommer att behandlas.

Synpunkter publiceras här på webben under rubriken Frågor och svar. Om synpunkter innehåller personangrepp publiceras de inte.

Din synpunkt blir en allmän handling

När en synpunkt kommer in till kommunen registreras den i en databas och blir därmed en allmän handling. Det innebär att om en person begär ut handlingen, så är kommunen efter sekretessprövning skyldig att lämna ut den. Bestämmelserna i personuppgiftslagen (PUL) tillämpas. På Datainspektionens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får du veta mer.

Detta hanterar vi inte genom Tyck Om Varberg

  • Felanmälan
  • Personärenden
  • Överklaganden enligt lag

Anmälan av fel gällande gator, trafik, parker, avfall och VA inom Varbergs kommuns verksamhetsområde kan du anmäla genom vår tjänst Felanmälanlänk till annan webbplats.

Synpunkter eller klagomål som rör förskola eller skola och är av personlig karaktär hanteras i enlighet med skollagen. Här hittar du mer information om vart du ska vända dig i sådana frågor.

Inkomna synpunkter 2015‌

I tabellen nedan kan du se hur många synpunkter som kom in till Tyck Om Varberg under 2015, och vilka verksamhetsområden de handlade om.

 

Nämnd

Tot./nämnd

Beröm

Förslag

Klagomål

Annat

Avslutade

Barn- och utbildningsnämnden

                    15


3

9

3

12

Byggnadsnämnden

                     0


Hamn- och gatunämnden

173

6

63

86

18

72

Kommunstyrelsen

18


8

6

4

17

Kultur- och fritidsnämden

9

1

6

2


9

Miljö- och hälsoskyddsnämnden

1
1

1

Socialnämnden

99


9

Totalt/kategori

225

7

80

112

26

120

 

ikon

Kontakta oss

Kommunkansliet

Engelbrektsgatan 15
432 80 Varberg
0340-881 04

0340-881 06

0340-881 07

ks@varberg.se

Öppettider:
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00

ikon

Självservice & blanketter