varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Introduktion på plats

När du startar ditt nya jobb är det förstås viktigt att du får en bra introduktion på plats. Att ha koll på hur din del av organisationen fungerar hjälper dig att landa i dina nya arbetsuppgifter och förstå hur saker hänger ihop.

Medarbetare pekar på en whiteboard med text

Upplägget på din introduktion kan variera beroende på vilken arbetsplats du har. För att det ska bli så bra som möjligt finns en gemensam checklista för introduktion som din chef kommer att utgå från.

Introduktion på din förvaltning

Utöver en introduktion på din närmaste arbetsplats erbjuder flera av kommunens förvaltningar också en introduktion på förvaltningsnivå. Fråga gärna din chef eller din närmaste HR-funktion om hur det fungerar på er förvaltning.

Välkomstdag

Två gånger om året bjuder vi in alla nya medarbetare till en halvdag där vi presenterar kommunen som arbetsgivare. Oavsett vad du jobbar med kommer du att ha nytta av att delta. Håll utkik efter inbjudan på Medarbetarwebben!

Introduktion för dig som är chef

För dig som är ny och har en chefsroll finns ett obligatoriskt chefsprogram. Mer information hittar du i materialet Välkommen som chef Pdf, 9.1 MB. (Pdf, 9.1 MB).

Uppföljningssamtal

Efter tre månader vill vi gärna stämma av hur du har upplevt din introduktion. Det kan därför hända att din närmaste chef bjuder in till ett uppföljningssamtal. Frågor att reflektera kring kan vara:

  • Hur har de första månaderna varit?
  • Hur har du kommit in i arbetet?
  • Hur fungerar samarbetet?
  • Saknar du något i din introduktion?

Om du inte blir kallad till ett uppföljningssamtal men känner behov av en avstämning kan du kontakta din närmaste chef och be om en inbjudan till samtal.

Dela gärna med dig av tankar och frågor!

Som nyanställd kommer du till oss med nya, värdefulla perspektiv. Vi vill gärna ta del av dina första intryck, dina erfarenheter och din kunskap. Tveka därför inte att dela med dig av synpunkter och frågor på din nya arbetsplats!

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter