varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Eget dricksvatten

Du som har egen brunn ansvarar själv för att sköta brunnen och för kvalitén på dricksvattnet.

Om du har egen brunn kan du hitta råd och rekommendationer i broschyren Sköt om din brunnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du är tveksam angående kvalitén på ditt vatten kan du få exakta besked genom en ordentlig vattenanalys. Vanliga fel kan vara onormal lukt, metallsmak, synliga föroreningar eller liknande.

Rabatt på vattenanalys

Du som bor i Varbergs kommun men inte har kommunalt vatten till ditt permanenta boende kan lämna vattenprov via miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Vattenproverna analyseras då av ett laboratorie som förvaltningen har avtal med.

Du som har barn under tolv månader kan få en gratis undersökning som omfattar analys av mängd nitrit, nitrat och fluorid samt pH. Analys på övriga parametrar betalar man själv.

Provflaskor med följesedel kan hämtas på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Provet lämnas in på tisdagar, mellan klockan 10.00 och 12.00. Observera att provet måste vara taget samma dag.

Ni får sedan en analysrapport hemskickad från laboratoriet. Har ni frågor angående analysresultaten kan ni kontakta laboratoriet eller miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

ikon

Kontakta oss

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen

Drottninggatan 17

Reception: 0340-882 66

mhn@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter