varningsikon

2020-08-05 08.08

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Cirkeln sluts - med sång

Varbergs kvartettsällskap

Varbergs Kvartettsällskap - redo för alla väder den 31 januari.

Varbergs Kvartettsällskap sjöng när färjan kom till Varberg 1960. Och samma kör kommer sjunga den 31 januari när färjan lämnar.

Kvart i sju på kvällen den 31 januari ankommer Stena Nautica till Varbergs hamn för sista gången. Kvart i åtta stävar hon ut till Grenå.
Under timmen fartyget ligger i hamn finns medarbetare och politiker från kommunen på plats på Hoken (Stenapiren) tillsammans med Varbergs Kvartettsällskap.

"Många gamla gubbar"

Kvartettsällskapet kommer, under ledning av körledare Bengt Eckerdal, att sjunga fyra sånger - bland annat "Jag hade en gång en båt"...
-Eftersom kören var med på invigningen känns det självklart att också sjunga på sista turen, säger Jochum Bernéus, en av sångarna.
-Visserligen är inga av medlemmarna från den tiden kvar i kören - vi är många gamla gubbar men inte så gamla! - men det är samma kör.

Kläder efter väder

De som tar sig ned till Hoken på fredagskvällen kommer bjudas på något varmt att dricka. Stena Nauticas kapten och hans närmsta män går i land för att hälsa och prata lite och kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil, kommer överlämna en minnesgåva till kaptenen och båten.
Det är ett arrangemang i all enkelhet, men ändå ett ställe att samlas på för de som vill säga hej då.
Tänk på att det är "kläder efter väder" som gäller!

Tillbaka till startsida nyhetsbrevlänk till annan webbplats

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter