varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Platsskapande och attraktiv byggtid

Det pågår ett projekt med att skapa olika attraktiva och tillfälliga platser runtom i centrala Varberg. En del är att skapa en pop up-park på Stegatorget.

Varberg befinner sig i en omvandling där centrala delar av staden påverkas av byggnation. Under tiden ska Varberg forstätta att vara en välkomnande stad. Därför skapar vi nu olika tillfälliga mötesplatser som kan flyttas runt i takt med att staden växer. Flera olika platser kommer att testas, nu närmast skapar vi en lekfull del på torget:

Pop up park på Stegatorget

Under oktober 2020 till mars 2021 testar vi att skapa en tillfällig mötesplats för lek och aktivitet på Stegatorget, vilket är ytan närmast Drottninggatan på Varbergs torg. Det blir bland annat miniatyrhus för lek, pingisbord och en pumptrackbana för cykel.

Detta har vi gjort:

Tidigare under året har vi testat att skapa flera olika tillfälliga platser och aktiviteter för att göra byggtiden så trevlig som möjlig.

Park(ing) Day

Under en helg hängde vi på det internationella evenmanget World Park(ing) Day och gjorde om ett antal parkeringsplatser i centrala Varberg till gröna pop up-parker. Initiativet var en del i arbetet med att skapa en hållbar och levande stadskärna.

Hertiginnan Ingeborgs torg

Sommaren 2020 gjorde vi tillfälligt om en otillgänglig yta i hamnen till en plats full av aktivitet. Det var en temporär installation för att låta Varbergsbor känna in platsen där Hertiginnan Ingeborgs torg ska anläggas inom en femårsperiod.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter