varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2021-02-15

En djupdykning i Pingvinens vattenrutschkanor

En fråga som vi många gånger fått, från både stora och små, är om det kommer att finnas några vattenrutschkanor i den nya bad- och simanläggningen. Svar ja, det kommer det att göra! På Pingvinen kommer det finnas vattenlek i massor!

Vattenrutschkanorna som löper på utsidan av byggnaden.

Fartfyllda vattenrutschkanor är något som många äventyrslystna varbergare önskat sig. på Pingvinen blir detta verklighet. Den som promenerar förbi byggarbetsplatsen kan redan nu få en hissnande känsla bara genom att titta upp på de två stora rutschkanorna som slingrar sig utanför byggnaden. De två största rutscharna kommer starta högts upp i tornet och löpa utanför byggnaden för att avslutningsvis landa inne på Pingvinen igen.

116 meter upplevelse

Magic ride - upplevelsekanan är en ljus och härlig åkning för stora och små. Här glider du ner sittandes i en ring, ensam eller tillsammans med någon. I denna rutschkana finns det olika ljus- och ljudshower som spelas slumpvis när du åker. Rutschkanan är cirka 116 meter lång och har en genomsnittlig lutning på cirka 9%. Kanske blir detta din favorit!

Bilden föreställer rutschkanorna som löper på utsidan av badhusbyggnaden.

Snabbas glid vinner

Double racer - en tävlingskana där du kan utmana någon. Vattenrutschkanan har två parallella rör, så vill du kan du tävla mot en kompis. Ni startar på gemensam signal och får era tider när ni kommit ner. Rutschkanan är cirka 75 meter lång och har en genomsnittlig lutning på cirka 14%. Vem tror du att du får upp för en utmaning i Tävlingskanan?

Vattenrutschkanor för de yngre

För de yngre barnen finns stort utbud av vattenlek i aktivitetsbadet, bland annat: strömvirvel, klätterställning och olika typer av vattenrutschkanor. Ett spänningsmoment är hinken som fylls med vatten och tippas ut när man minst anar det. Vattentemperaturen i det här området är 31°C och vattendjupet är anpassat för olika åldrar, från 30-120 centimeter. Vi hoppas att många barnfamiljer kommer lämna Pingvinen trötta och nöjda efter flera timmars vattenlek.

Illustrationen visar en barnpool med rutschbanor och annan vattenlek.

Illustration: NCC

I september är det badklart

Byggnationen går enligt tidplan. Under våren ska bassängerna fyllas med vatten och efter det påbörjar man att injustera alla system. Detta är viktiga moment som tar lite tid. I augusti ska verksamheten flytta in och i september hoppas vi att pandemin har släppt taget och vi kan bjuda in till en hejdundrande invigning!