Sök

Bua ungdomshäng

Under 2020 anlägger Varbergs kommun ett ungdomshäng med tillhörande konstverk, i närheten av ungdomsgården i Bua. Utformningen av platsen planeras tillsammans med ungdomar som bor i Bua.

Under hösten 2019 drar planeringen av ungdomshänget igång och arbetet inleds med en workshop på den lokala ungdomsgården.

Vad är ett undomshäng?

Ett ungdomshäng är en plats som traktens ungdomar kan samlas och umgås vid. Att jämföra med en lekplats men för en äldre målgrupp. Satsningen i Bua blir kommunens tredje i raden, ungdomshäng finns redan i Veddige och Rolfstorp.

Hur kommer det att bli?

Ungdomshänget kommer att ligga i närheten av ungdomsgården. Hur platsen ska utformas och vad den ska innehålla är ännu inte bestämt. Projektet koordineras med kommunens satsning på konst på landsbygden – därmed får platsen även ett konstverk inspirerat av ungdomarna. Vilken konstnär som får uppdraget är ännu inte klart.

Ungdomar får tycka till

Den 16 oktober klockan 17.00 arrangerar Varbergs kommun en workshop på BU, ungdomsgården i Bua. Då får ungdomar möjlighet att komma med tankar och idéer till utformningen av platsen. Om du vill vara med och tycka till går det bra att höra av dig projektingenjören (se kontaktuppgifter nedan) eller till undomsgården i Bua.

Aktuellt i projektet

Den 30 september utlyser kommunen uppdraget att skapa ett konstverk som en del av ungdomshänget. Mer information om uppdraget kommer att publiceras på varberg.se/gestaltningsuppdrag.

ikon

Kontakta oss

Ungdomshäng/workshop, kontakta:

Nicole Molina, projektingenjör

Hamn- och gatuförvaltningen

070-810 72 31

nicole.molina@varberg.se

 

Konst/gestaltningsuppdrag, konktakta:

Bodil Hedberg Petersson, konstkoordinator

Kultur- och fritidsförvaltningen

0701-49 62 95,

bodil.hedberg.petersson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter