varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Projektet är avslutat

Veddige ungdomshäng

Projektet Ungdomshäng på landsbygd handlar om att utveckla mötesplatser för ungdomar i Varbergs serviceorter. Mötesplatserna ska innehålla en variation av aktiviteter och utvecklas tillsammans med ungdomarna på orten. 

Veddige ungdomshäng

Veddige ungdomshäng. Illustration: Mareld Landskapsarkitekter

Aktuellt i projektet

Under vintern/våren 2019 pågår ett arbete med att skapa en mötesplats för Veddiges unga. Mötesplatsen, anläggs vid grönområdet intill Vidhögehallen, och ska utformas med bland annat hängmattor och väderskydd. Byggnationen startade i början på december och invigdes i april 2019.

Ungdomar delaktiga

Under hösten deltog elever i åk. 8 på Vidhögeskolan i en workshop och bidrog med idéer om platsen utformning. Ett stort önskemål var att skapa en plats att umgås på med sina kompisar.

Konstverk del av mötsplatsen

Eftersom arbetet genomförs i samarbete med kommunens projekt "Konst på landsbygd" skapas även ett konstverk som en central del av mötesplatsen. Konstnären heter Fredrik Norén och han har efter inspiration från ungdomarna arbetat fram konstverket Find your place som består av 12 dysfunktionella stolar som tillsammans bildar en stabil konstruktion. Verket handlar om att finna sin egen plats, stötta varandra och uppmuntra till kreativitet.

Illustration av konstverket Find your place. En ny offentlig gestaltning för Veddige av konstnären Fredrik Norén.

Illustration av konstverket Find yor place

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

Självservice & blanketter