varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.

Byggnationen förlängs tre veckor

13 oktober 2015Hamn- och gatuförvaltningen

Redan från början hade projektet ett väldigt tidspressat schema. Genom att förlänga projektet tre veckor får vår entreprenör en chans att hålla hög kvalitet i arbetet.

Ombyggnationen av Västra Vallgatan förbi Gallerian närmar sig sitt slut. Hela gatuavsnittet stensätts för hand för att smälta in i Varbergs historiska stadsmiljö. Stensättning är ett riktigt hantverk som kräver tid och när gatan är klar kommer cirka 180 000 gatstenar, 3600 gångbanehällar och naturstensplattor att vara på plats.

 

- Vi vill ge entreprenören en chans att hålla hög kvalitet i stensättningen och undvika avstängningar i framtiden när vi väl har öppnat gatan efter ombyggnationen, säger projektledare Anders Herloff på hamn- och gatuförvaltningen.

 

- Vi har god marginal till dess att bussarna i december börjar trafikera gatan som en följd av den nya linjesträckningen i centrum.

 

Öppningen av gatan för trafik är beräknad att ske den 23 november. Vi ber om ursäkt för de eventuella störningar som förlängningen kan orsaka.