varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Projektet är avslutat

Barnens badstrand

För att höja standarden på Barnens badstrand och för att fler ska kunna bada har vi byggt en brygga med ramp samt förbättrat möjligheten till möten och lek.

Barnens badstrand är en liten sandstrand som omges av två pirar, gjorda av natursten och betong. Med en ny brygga som invigdes i jul1 2018 har det blivit lättare för de som använder rullstol, rullator och barnvagn att komma ner till vattnet. Vi utvecklade badplatsen genom att skapa fler möjligheter till lek och möten.

Det här gjorde vi!

tillgänglighetsbad, barnens badstrand

Brygga med ramp

Vid Barnens badstrands norra del byggdes under våren 2018 en brygga med sittytor i trä som följer pirens mjuka bågform. Bryggan avslutades med en ramp ner i vattnet. Bryggan skapar både tillgänglighet till stranden och fungerar som gångväg fram till vattnet. Bryggan är tillräckligt bred för att rymma gående, mötande rullstolar/barnvagnar och avslappnat häng på sittplatser närmast piren.

Tillgänglig lek

I höst fortsätter vi utvecklingen av badplatsen genom att den befintliga lekplatsen med gungor och klättervägg kompletteras med tillgänglighetsanpassad lek och tillgängliga ytor.

Klicka på bilden nedan för att zooma in och läs mer om detaljer i förslaget.

Barnens badstrand, tilgänglighetsanpassning
ikon

Kontakta oss

Kontakt

Julia Anding

Projektledare

Hamn- och gatuförvaltningen

Telefon: 0732-31 59 88

E-post: julia.anding@varberg.se

Självservice & blanketter