varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Tätortslekplats Derome

Projektet är avslutat

Hamn- och gatuförvaltningen har byggt en lekplats i Derome under vinter och vår 2016 på området mellan Höjdstigen och Sågvägen.

Varför byggde vi?

Vi vill skapa större lekplatser med fler lekvärden som också kan vara en mötesplats för alla. Den nya lekplatsen har ersatt den tidigare lekplatsen på platsen och även Tornekullavägens lekplats, som på sikt ska avvecklas. 

Hur blir lekplatsen?

Lekplatsen innehåller lek för alla åldrar med gungor, rutschkana, lekskulptur i trä, sandlåda för de yngre barnen, linbana, snurrgunga och klätternät för de äldre barnen. Här finns kullar att cykla på och studsmattor att hoppa på. Lekplatsen har sittplatser och några mindre blommande träd. 

Ritning över lekplatsenPDF (pdf, 279 kB) 

De boende i närområdet har fått vara med och tycka till om lekplatsens innehåll genom den invånardialog som genomfördes under hösten 2015.

Vad händer nu?

Lekplatsen invigdes den 18 juni, se bilder från invigningen här.

ikon

Kontakta oss

Hamn- och gatuförvaltningen

Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00

E-post: varbergdirekt@varberg.se

Självservice & blanketter