varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Projektet är avslutat

Apelvikshöjds stadsdelslekplats

Hamn- och gatuförvaltningen bygger en ny lekplats på Apelvikshöjd som ersätter den som idag finns vid Höjdvägen. Den nya lekplatsen kommer att placeras sydväst om Apelvikshöjds kyrka i anslutning till en dunge vid gång- och cykelbanan mot Apelviken.

Apelvikshöjd, lekplats

Varför bygger vi? 

Vi vill skapa större lekplatser med fler lekvärden för alla åldrar, och som även kan fungera som en mötesplats för boende i Apelvikshöjd. Den tidigare lekplatsen vid Höjdvägen är föråldrad och behöver bytas ut.

Lekplatsens innehåll och utformning är baserad på Lekplatsriktlinjen som säger att en stadsdelslekplats ska vara en mötesplats för alla. De boende i närområdet har fått vara med och tycka till om placering och innehåll genom en invånardialog i mars 2017.

Hur kommer det att bli?

Lekplatsen kommer att erbjuda lek och utmaningar för alla åldrar. Den består av två delar:

Delen som vätter mot kusten har utformats med ett sand och havstema. Här finns ett mindre och ett större utkikstorn med rutschkanor, grävskopor, sandbord och små båtar. Under blåsiga dagar kan man söka skydd inne i något av utkikstornen.

Inne i dungen av träd finns lekplatsen andra del som präglas av skog, skugga och naturlek. Här finns olika gungor, en enkel hinderbana i sten, studsmattor, en jättehammock, klätterbåge och en snurrkarusell.

Så mycket som möjligt använder vi miljövänliga material, vilket bland annat innebär att lekplatsen inte har konstgräs eller gummiasfalt. Den innehåller heller inte tryckimpregnerat trämaterial.

Vad händer under byggtiden?

Byggtiden beräknas pågå fram till vintern 2018. Under perioden kommer det att förekomma byggtrafik i området. Vi ber om förståelse för eventuella störningar och buller som kan uppstå.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00

E-post: varbergdirekt@varberg.se

 

Självservice & blanketter