Sök

Varbergs kommun deltar i Earth Hour 2017 för att sätta fokus på klimatfrågan

Varbergs kommun deltar i år i Earth Hour, världens största miljömanifestation. Earth Hour arrangeras av Världsnaturfonden WWF och äger rum lördagen 25 mars kl. 20.30-21.30.

I år är temat för Earth Hour ”Mat och livsstil för en globalt hållbar utveckling”, där stort fokus läggs på att vi ska välja mindre, men bättre kött, och att vi ska halvera utsläppen från nyinköpta varor. Efter klimattoppmötet i Paris hösten 2015 har världen ett internationellt klimatavtal, som slår fast att den globala temperaturökningen ska hållas väl under 2 grader, allra helst under 1,5 grader. För att nå det målet måste en påtaglig förändring ske i våra konsumtionsvanor. Alla behövs, investerare, företag, Sveriges regering och alla dess medborgare.

Varbergs kommun deltar i årets Earth Hour genom att släcka ner kommunala fastigheter och gatustråk i centrumkärnan. Tillsammans med miljontals människor runt om i världen vill vi uppmärksamma klimatfrågan, samt uppmuntra och sprida engagemang för nya klimatsmarta vanor.

Var med du också, lär dig mer och bli inspirerad till nya klimatsmarta vanor! Läs mer på Världsnaturfonden WWFs hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om varför maten du äter och prylarna du köper påverkar utsatta människor och miljöer långt bortom Sveriges gränser.

Ta ställning för klimatet – släck lampan den 25 mars för en ljusare framtid!

ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

Samhällsutvecklingskontoret

samhallsplanering@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter