Sök

Earth Hour

Varbergs kommun deltar i år i världens största miljömanifestation Earth Hour som arrangeras av Världsnaturfonden WWF och äger rum lördagen 30 mars kl. 20.30-21.30.

Varbergs kommun vill främja utvecklingen mot ett hållbart samhälle, både ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. En del av detta arbete är att sprida kunskap och engagemang. Earth Hour är världens största miljömanifestation, där hela världen uppmanas att släcka lampan i en timme. Detta som en symbol för att uppmärksamma klimatfrågan och engagera folk att tänka klimatsmart året om. I år är temat för Earth Hour ”Connect2Earth – för du och naturen hör ihop”, och belyser klimatförändringar och förlust av biologisk mångfalden. Ett högaktuellt ämne då vi i Sverige lever som om vi hade nästan fyra planeter.

Earth Hour 2019

Under Earth Hour tar kommunen ställning för klimatet genom att tillsammans med andra fastighetsägare släcka ned följande fasadbelysning:

·         Stadshusen (A, B, C, samt Gamlebyskolan)

·         Campus

·         Stadshotellet

·         Sparbankshallen

·         Tullhuset

·         Fästningen

·         Stadsbiblioteket

·         Räddningstjänstens lokal

·         Viss gatubelysning i centrumkärnan

Häng med på årets Earth Hour och ta ställning för klimatet du också! Vill du veta mer om vad som händer i Varberg den 30 mars? Kolla på www.visitvarberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Världsnaturfonden WWF:s hemsida www.wwf.se/earthhourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du bli inspirerad till mer klimatsmarta vanor.

ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

Samhällsutvecklingskontoret

samhallsplanering@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter