varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Träff 3: Digitalisering

Temat för Varberg i omvärldens tredje träff, 3 december 2018, handlade om digitalisering. Kvällen bjöd på intressanta föreläsningar och givande samtal. Här nedan kan du ta del av föreläsningarna från den andra träffen.

Inspirationsföreläsare:

Stefan Fasth, chefsarkitekt, Atea Sverige AB

Digital transformation är idag inte evolution, det är revolution. Det går fortare än någonsin tidigare och idag utgör varken teknik eller kostnad för teknik ett hinder. Däremot kan organisationers förändringsvilja kombinerat med viss tveksamhet till hur man ska bedriva effektiv och hållbar innovation utgöra det i högre utsträckning.

Med utgångspunkt i 6 stycken projekt genomförda 2018 visar Stefan Fasth från Atea exempel på hur man kan lyckas med hållbar innovation med kriterierna: bra för planeten, sund ekonomi och acceptans från medarbetare.

Sofia Granath, director Strategy & Product Management, Wireless Car Göteborg

I en tid där teknisk utveckling sker i rasande takt, handlar mer om att förstå vilket digitalt avtryck vi lämnar när vi nyttjar appar och internet och dess konsekvenser. Det är skillnad på att använda digitala verktyg och nyttja värdet av digital information.

Den uppkopplade bilen och mobilitetsevolutionen som pågår idag baseras i allra högsta grad på hur vi skapar intelligens av digitalt data. Information om var vi bor, var vi jobbar, var vi spenderar vår fritid och hur vi kör bilen används redan idag av många aktörer. Sofia Granath från Wireless Car reflekterade kring vad det innebär att ”vara” digital” och mer specifikt hur det sömlösa digitala livet kan driva mot en säker, trygg, hållbar och demokratisk mobilitet.

Teo Härén, författare

Hur påverkar digitaliseringen samhället och inte minst, hur påverkar den vår förmåga att vara kreativa? Under snart 20 år har författaren Teo Härén arbetat med nytänkande och kreativitet och bjuder på ett inspirerande samtal kring ämnet.

ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

Varberg direkt: 0340 - 880 00

Självservice & blanketter