varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Varberg i omvärlden – kreativa samtal om hållbar utveckling av Varberg

Projektet Varberg i omvärlden bjöd in invånare och näringsliv till kreativa samtal med olika teman för hållbar utveckling av Varberg.

Under hösten 2018 bjöd Varbergs kommun in invånare och näringsliv till en serie kostnadsfria inspirationsföreläsningar med omvärldsspaning och kreativa samtal om hållbar utveckling av Varbergs stad och landsbygd. Resultatet från träffarna har blivit en unik korsbefruktning av idéer och samtal som uppstått tack vare den breda målgrupp som deltagit.

Idébank för framtiden

Utifrån träffarnas olika teman: Mobilitet för människor och gods, Livet mellan husen samt Digitalisering, har en konkret idébank för inspiration till olika typer av aktörer sammanställts. Materialet kan användas av såväl kommunen som av näringslivet och andra aktörer. Varmt välkommen att ta del av materialet nedan:

Varberg i omvärlden, idébankPDF (pdf, 3.7 MB)

Varberg i omvärlden, idébank och slutrapportPDF (pdf, 515.5 kB)

Om Varberg i omvärlden

Inspirationen till Varberg i omvärlden kom från en engagerad kommuninvånare med en god idé. En arbetsgrupp med bred förankring i kommunens organisation omvandlade idén till ett koncept. Invånare och näringsliv bjöds in till kreativa samtal om hur vi tillsammans kan hantera framtida utmaningar och dra nytta av de möjligheter som utvecklingen på olika områden erbjuder.

Projektet Varberg i omvärlden har byggt på tre tematräffar, där varje tillfälle börjat med en gemensam omvärldsspaning i form av inspirationsföreläsningar. Föreläsningarna låg sedan till grund för kreativa samtal om hur vi tillsammans kan hantera framtida utmaningar och dra nytta av de möjligheter som utvecklingen erbjuder. Alla förslag och idéer som framkom under de kreativa samtalen fångades upp och finns i idébanken.

Ta del av föreläsningarna

Är du nyfiken på föreläsningarna från våra tematräffar så hittar du dem nedan:


ikon

Kontakta oss

Hållbarhetsstrateg

Varberg direkt: 0340 - 880 00

Självservice & blanketter