Sök

Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att din energiräkning är för stor? Ska du bygga ett nytt hus och funderar på att bygga energisnålt? Vill ditt företag eller förening få hjälp med att se över er energianvändning? Är du intresserad av att producera egen el med hjälp av solen? Dessa och många fler frågor kan du få svar på från följande sidor eller genom att kontakta Varbergs energi- och klimatrådgivare!

Solpaneler och vindkraftverk

Den kommunala energi- och klimatrådgivaren är som en konsumentrådgivare inom energiområdet. Du får lokalt anpassad och opartisk rådgivning i energifrågor. Tjänsten är kostnadsfri och till för privatpersoner, företag och organisationer. Helt enkelt alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets.

Föreläsningar 2021:

Information om höstens föreläsningar uppdateras löpande på sidan.

Solsafari tisdag 7 september - save the date

Varje ögonblick nås jorden av enorma mängder solenergi. Solceller är ett lönsamt och konkret sätt att bidra till en mer hållbar värld. Starta din solkraftsresa på det digitala evenemanget Solsafari 2021 – välj och vraka bland spännande föreläsningar och livesändningar. Du kan också ta del av
förinspelade rundturer på solcellsanläggningar från hela landet, i solparker, inom kommuner, hos företag och flerfamiljs- och privatägda hus.

Det är kostnadsfritt att delta och ingen anmälan krävs! Mer information kommer inom kort.

Datum: 7 september

Tid: klockan 9-19

Save the date - inbjudan solsafari 2021 Pdf, 612.8 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 612.8 kB)

Program för Solsafari 2021. Pdf, 529.3 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 529.3 kB)

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan, samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har nästan varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta rådgivningen

Välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivare Susanne Boglert. Du kan ringa, maila eller boka besök för personlig rådgivning. Du når energi-och klimatrådgivaren måndag – fredag kl. 09:00 – 16:00. 

Rådgivningen omfattar inte kommunens egna verksamheter som istället sköts av kommunens ansvarige för intern energieffektivisering. Rådgivaren kan inte heller göra energideklarationer, energikartläggningar eller besiktningar som ska utföras av ackrediterade företag och energiexperter.

ikon

Kontakta oss

Energi- och klimatrådgivare

070- 087 87 86

energiradgivning@varberg.se

 

Telefontider

Vardagar kl. 09:00 -16:00

Lunchstängt kl 12:00 - 13:00


Besök

Endast bokade besök

Självservice & blanketter