varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Fästningsbadet

Fästningsbadet, illustration av Matilda Bäcklund

Fästningsbadet. lllustration: Matilda Bäcklund

Fästningsbadet med soldäck, badbrygga och hopptorn förväntas bli en ny mötesplats i Varberg. Badet kommer att ligga ute på Fästningspiren och erbjuda plats för både lugnt solbad och hopp och lek på djupt vatten.

I sommar öppnar den nya badplatsen, som kommer att bli en skön mötesplats för alla som gillar både action och avkoppling.

Dags för invigning!

Söndagen den 29 juli inviger vi med badtraditioner från förra århundradet och överraskningar vid Fästningspiren. Möt arkitekt Matilda Bäcklund som ritade badet, hör Svevia berätta om bygget och lär mer om Varbergs badhistoria. Livräddningssällskapet bjuder på uppvisning.

Konferencier: Peter Börjesson.

Tid: Söndag den 29 juli kl. 14
Plats: Nya badplatsen utmed Fästningspiren

Ta med badkläder!

Invigningen arrangeras i samarbete med Sparbankstiftelsen. 

Aktuellt i projektet

Entreprenören Svevia jobbar just nu med att lägga trädäcket, ett arbete som tar lite tid på grund av det speciella virket, azobe. Det är ett hårt och speciellt träslag, som kommer att ge badanläggningen en exotisk ytcharm men som är svårarbetat för snickarna på plats.

Projektet har i år haft en utmanande tidplan med tanke på att arbete i vatten endast varit tillåtet från november till mars och under denna tid har arbetena varit utsatta för besvärliga väderförhållanden. Badet har också en unik utformning och konstruktion, som för entreprenören kan innehålla svårigheter.

Uppdraget för genomförandet ligger hos hamn- och gatuförvaltningen och finansieras delvis av Sparbanksstiftelsen. Efter färdigställande kommer Varbergs kommun att förvalta badanläggningen.

Arbetet med att renovera pirhuvudena kommer att fortsätta efter att badet är färdigt.

ikon

Kontakta oss

Projektledare

Martin Johansson

Hamn- och gatuförvaltningen

073-323 64 83

martin.johansson2@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter