varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Bygglovsguiden

Tycker du att det är krångligt att söka bygglov? Klicka då på stadsbyggnadskontorets bygglovsguide. Den innehåller förklaringar till det mesta som en bygglovssökande kommer i kontakt med och bör veta.

Många människor söker bara bygglov en gång i livet. Då är det mycket att tänka på och som kan upplevas krångligt. Som byggherre är du också den som är ansvarig för att allt går rätt till och att alla lagar och förordningar följs. Under rubrikerna i menyn får du en kortfattad introduktion till olika ärenden.Vill du veta mera är Bygglovsguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett utmärkt verktyg.

Fungerar som ett uppslagsverk

Bygglovsguidens handboken fungerar som ett uppslagsverk där du kan söka och hitta förklaringar till i stort sett allt som har med bygglovsfrågor att göra. Här hittar du också detaljerad information om vad lagtexten säger.

Kontakt

Under rubriken kontakt i Bygglovsguiden hittar du uppgifter om namn, telefon och e-postadresser till oss som arbetar i bygglovsteamet i Varberg. Välkommen att höra av dig om du har frågor!

ikon

Kontakta oss

Stadsbyggnadskontoret

Östra Långgatan 14

bn@varberg.se

Öppettider

Måndag 9-12 och 13.30-16

Tisdag-onsdag 9-12

Torsdag 9-12 och 13.30-18

Fredag 9-12

Med reservation för helgdagar

 

Sommaröppettider v 27-32

Måndag-fredag kl 9-12

 

Varberg direkt

0340-880 00

 

ikon

Självservice & blanketter