Sök

Bygglovsguiden

Tycker du att det är krångligt att söka bygglov? Klicka då på stadsbyggnadskontorets bygglovsguide. Den innehåller förklaringar till det mesta som en bygglovssökande kommer i kontakt med och bör veta.

Många människor söker bara bygglov en gång i livet. Då är det mycket att tänka på och som kan upplevas krångligt. Som byggherre är du också den som är ansvarig för att allt går rätt till och att alla lagar och förordningar följs. Under rubrikerna i menyn får du en kortfattad introduktion till olika ärenden.Vill du veta mera är Bygglovsguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ett utmärkt verktyg.

Fungerar som ett uppslagsverk

Bygglovsguiden består av två delar: en handbok och en lovdel. Handboken fungerar som ett uppslagsverk där du kan söka och hitta förklaringar till i stort sett allt som har med bygglovsfrågor att göra. Här hittar du också detaljerad information om vad lagtexten säger.

Hjälp steg för steg

Lovdelen är en interaktiv del där du kan ansöka om olika sorters lov och göra anmälan. Du får hjälp att ta dig igenom hela processen och vad du ska göra förklaras steg för steg. Du loggar in med hjälp av din e-postadress.

Kontakt

Under rubriken kontakt i Bygglovsguiden hittar du uppgifter om namn, telefon och e-postadresser till oss som arbetar i bygglovsteamet i Varberg. Välkommen att höra av dig om du har frågor!

ikon

Kontakta oss

Stadsbyggnadskontoret

Östra Långgatan 14

0340-881 80

bn@varberg.se

 

Öppettider

Måndag 9-12 och 13.30-16

Tisdag-onsdag 9-12

Torsdag 9-12 och 13.30-18

Fredag 9-12

Med reservation för helgdagar

 

ikon

Självservice & blanketter