varningsikon

2018-08-13 07.56

Eldningsförbud i Varbergs kommun gäller fram till den 21 augusti kl. 09.00.

Eldningsförbudet i Varbergs kommun upphör tisdagen den 21 augusti klockan 09.00. Fram till dess är det fortsatt förbjudet att elda utomhus, men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.

Läs mer

Sök

Bygga nytt, ändra eller riva

nybyggt hus med nyggnadsställningar runt

Foto: Josefine Linjer

När du ska bygga, ändra eller riva en byggnad eller anläggning behövs ofta någon form av tillstånd.  På nedanstående sidor finns information om bland annat bygglov, mark- och rivningslov, anmälan och dina möjligheter att påverka.

För en del byggåtgärder behövs bygglov, för andra kan det räcka med en anmälan. Vissa mindre byggnationer behöver varken det ena eller det andra. Vilka åtgärder som kräver vad regleras i plan- och bygglagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Varberg är det byggnadsnämnden som handlägger ärenden om olika lov och tillstånd. Byggnadsnämndens förvaltning heter stadsbyggnadskontoret. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

I Boverkets broschyr  "Får jag bygga?"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  kan du läsa mer om olika sorters lov och tillstånd och när du behöver dem.

ikon

Kontakta oss

Stadsbyggnadskontoret

Östra Långgatan 14

bn@varberg.se

Öppettider

Måndag 9-12 och 13.30-16

Tisdag-onsdag 9-12

Torsdag 9-12 och 13.30-18

Fredag 9-12

Med reservation för helgdagar

 

Varberg direkt

0340-880 00

 

ikon

Självservice & blanketter